Dome

Alustat:
3DS
Kolikkopelit
Konsolit
Laitteet
Linux
Mac
Mobiili
PC
PlayStation 3
PlayStation 4
PlayStation Vita
Retro
Wii
Wii U
Xbox 360
Xbox One

Arvostelupäivitys: Fez ja Spec Ops: The Line

29.7.2012, 12.00
Jukka O.

Aihealueet: Xbox 360

Toiset mielipiteet, peliarvostelut, Fez, Polytron, Phil Fish, Spec Ops The Line, Yager Development, Darkside Game Studios, 2K Games

Eric Hartinja Juho Anttila tarjoilevat tällä kertaa meille uusia näkökulmia peleihin Fez ja Spec Ops: The Line.

Arvosteluihin lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Fez (Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Fez on monellakin tapaa kuin vuosien takainen Braid. Tasohyppely on toimivaa noin fysiikoidensa kannalta, vaan se ei ole laisinkaan pelin pointti. Fezissä tämä on vielä selvempää, sillä varsinaisia  vihollisia tai esteitä peli ei tarjoa. Sen sijaan maailma on täynnä mysteerejä, joiden ratkomisessa leijonanosa pelin ajasta kuluu. Fez tuo tässä kohtaa mieleen hieman Mystin: maailma on täynnä kaikenlaisia vaaroja ja pelaaja on aivan yksin. Usein peli ei erikseen edes kerro, että tässä kohtaa on ratkaistava pähkinä.

Vaan se on tavallaan osa pelin viehätystä. Fez ei nimittäin anna mitään valmiiksi purettuna pelaajalle; se mikä annetaan, on osa isompaa mysteeriä. Oli pelinkehittäjän sammakoista mitä mieltä tahansa, on Fezin suuri onnistuminen pulmapeli, joka pitkästä aikaa herättelee mystmäisiä fiiliksiä. Se ei ole vähän sanottu se.

Eric Hartin

Lue koko arvostelu:Fez (Xbox 360)

Spec Ops: The Line (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Spec Ops: The Line tarttuu haastavaan tehtävään purkaessaan vähän kerrallaan sankarimyyttiä päähenkilön ympäriltä. Pelaajasta tämä voi tuntua epämiellyttävältä. Temppu onkin tehtävä vähän kerrallaan, niin, että totuuden vähitellen tullessa esille tarina on jo napannut mukaansa niin, ettei takaisin ole palaamista.

Siinä onnistutaankin, ajoittain. Pahimmat sudenkuopat vältetään. Tunnelma nousee ajoittain hyvinkin tiiviiksi ja loppuratkaisut on pakko nähdä. Välillä taas alleviivataan liikaa eikä rytmityskään ole aivan ongelmatonta. Tyhjäkäyntiä esiintyy liian usein.

Spec Opsin ongelmaksi muodostuu varsinaisen pelikokemuksen geneerisyys. Perusnättiä, perustoimivaa, perustylsää. Kuurupiiloräiskintään ei olla keksitty juurikaan pelillisiä koukkuja. Tiukka skriptauskin pistää silmään.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu:Spec Ops: The Line (PC, PS3, Xbox 360)

Jukka O. Kauppinen

Kirjaudu sisään

Kommentointi tässä osiossa on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, rekisteröidy käyttäjäksi. Salasana hukassa?

Takaisin ylös