Dome

Alustat:
3DS
Kolikkopelit
Konsolit
Laitteet
Linux
Mac
Mobiili
PC
PlayStation 3
PlayStation 4
PlayStation Vita
Retro
Wii
Wii U
Xbox 360
Xbox One

Book of Unwritten Tales: Critter Chronicles tarjoaa haastetta ja huumoria

30.1.2013, 18.00
Tero

Aihealueet: PC

KING Art, Nordic Games, Book of Unwritten Tales, Critter Chronicles

Viime vuonna viimein englanniksi julkaistu Book of Unwritten Tales oli äärimmäisen kiva peli. Populäärikulttuuriviittauksia fantasiamaailmaan herkullisella tavalla yhdistellyt seikkailupeli sisälsi saksalaissta juuristaan huolimatta nokkelaa kielenkäyttöä ja toi mieleen legendaariset Simon the Sorcerer -pelit. Kirjoittamattomien tarinoiden kirja ei kuitenkaan päättynyt siihen.

Critter Chronicles on itsenäinen seikkailupeli, joka sijoittuu aikaan ennen pääpelin tapahtumia. Se kertoo ensisijaisesti tarinan siitä, kuinka pääpelin sankareista kaksi, ihmisseikkalija Nate ja mystinen Critter-otus tapasivat. Lopputulos on viihdyttävä muttei täysin ensimmäisen pelin veroinen seikkailupaketti.

Book of Unwritten Talesin vahvuudet eivät ole kadonneet mihinkään. Dialogi ja sen kautta välittyvä huumori ovat edelleen kantavia elementtejä. Nokkelasti sanailevan Naten ja lähes puhekyvyttömän Critterin välisistä kommunikaatiovaikeuksista aiheutuvat ongelmat johtavat usein hulvattomiin tilanteisiin. Lisäksi peli esittelee muitakin mieleenpainuvia hahmoja, sekä uusia että Unwritten Talesista tuttuja.

Audiovisuaalisella puolellakin homma toimii: ääninäyttely on pääosin erittäin vahvaa ja peliä on lisäksi mukava katsella. Mitä nyt Unwritten Talesin isopyllyhaltijaa jää hieman kaipaamaan, ja lupaukset pelimoottorin kehityksestä eivät juuri näy. Paitsi laitevaatimuksissa.

Lue koko arvostelu

Tero Lehtiniemi

Kirjaudu sisään

Kommentointi tässä osiossa on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, rekisteröidy käyttäjäksi. Salasana hukassa?

Takaisin ylös