Dome

Alustat:
3DS
Kolikkopelit
Konsolit
Laitteet
Linux
Mac
Mobiili
PC
PlayStation 3
PlayStation 4
PlayStation Vita
Retro
Wii
Wii U
Xbox 360
Xbox One

Facebook-pelien suosio laskussa

11.10.2011, 18.00
Jukka O.

Aihealueet: Internet, Peliala

sosiaalinen media, Facebook, Zynga, PopCap

Sosiaaliset verkostosivustot ja -palvelut tulevat ja menevät. Niin myös verkostojen mukana ratsastavien yhtiöiden suosio. Facebook on onnistunut herättämään viime aikoina harvinaisen pahaa verta käyttäjiensä keskuudessa, ei vähiten sivuston käytettävyyttä rapauttaneilla uudistuksillaan.

Kun samaan aikaan osa käyttäjistä on saanut tarpeekseen, heijastuu tämä myös esimerkiksi Facebookissa pelejä julkaisevien pelitalojen luomusten suosioon.

Tilastojen mukaan 20 suurinta Facebook-pelitaloa ovat kaikki menettäneet pelaajia. Muun muassa Zynga ja PopCap tilastoivat, että yhä harvempi Facebook-pelaaja viihtyy pelien parissa päivittäin. Ja mitä harvemmin nämä istuvat pelaamassa, sitä vähemmän heidän ystävänsä näkevät mainoksia ja tärppejä, jotka saattaisivat houkutella heidätkin mikromaksujen auvoisaan maailmaan.

Lähde: Facebook games giants ’suffer activity decline’

Lue myös

Domen arvosteluviikko 40/2011: Crimson Alliance, Deus Ex DLC, Dream Trigger 3D, Experience 112 ja FIFA 12

Domen ennakossa Battlefield 3:n yksinpeli

Forza Motorsport 4 -haastattelussa kerrotaan autopelin kehittämisen ja mallintamisen saloja

Leisure Suit Larry entistä tevämpänä

Jukka O. Kauppinen

1.

Jos siellä ylipäätänsä on vain jotain pikku-flash-pelejä, niin ei ihme että aikojen saattossa kusee tuollainen touhu. Facebook on muutenkin paska paikka mitään pelejä tehdä tai portata.

2.

@1, Tuo nyt ihan paskapuhetta, missä tynnyrissä sitä oikein kasvettu? ;-D

3.

@2 Jotkut ihmiset nyt eivät mitään naamakirjaa aina käytä. Ja olen kyllä maapallolla omakotitalossa elellyt paritkymmenet vuodet, että tiedoksi vain sinulle. :D

Mutta toisaalta ei sitä voi väittää, että flash olisi ihan surkea tapaus aina ollut. Ennen ne olivat ihan uudellainen tapaus erityisesti Newgrounds kaltaisilla sivustoilla ja ne olivat ihan menetteleviä. Vaan nykyään pikkupelit tuntuvat olevan turhanpäiväisiä, ne ovat ehkä turhan yksinkertaisia. Ne menettävät hohtonsa hetkessä ja yllättäen moni ei enää pelaakkaan niitä ja muista edes niitä, vaikka omaperäisyyttä niissä oli. Kun niitä pelaa kerran, kiinnostus menee hetkessä. Ei pelejä luoda aina vain yhdelle pelikokemukselle. Joskus jopa todella surkeita tapauksia tulee vastaan, jotka ovat jopa pelikelvottomia. Toisaalta joskus se on niin paska että se on hyvä.

Facebook on muutenkin sellainen paikka, ettei siitä saa kunnollista alustaa peleille. Se ei ole yhtä hyvä kuin ennen vanhaan arcade-pelihallien tapaukset, vaikka minkälaisia lisäominaisuuksia olisi. Ei minua kiinnostaa mitään farmeja tehdä ja egoilla niistä kavereille netissä. Riittää kun kavereita tapailee ulkosalla ja jos vain edelleen olisi vanhoja kolikkopelihalleja lähiseutuvilla.

4.

Lisäksi peli ideoita kloonataan prkleen paljon, että siinä menee hohtoa, kun huomaa kuinka jotain peliä on turhaan kloonattu parikymmentä kappaletta, eivätkä kehtaa keksiä mitään uutta tai laajempaa pelikokemusta niihin.

Kirjaudu sisään

Kommentointi tässä osiossa on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, rekisteröidy käyttäjäksi. Salasana hukassa?

Takaisin ylös