Dome

Alustat:
3DS
Kolikkopelit
Konsolit
Laitteet
Linux
Mac
Mobiili
PC
PlayStation 3
PlayStation 4
PlayStation Vita
Retro
Wii
Wii U
Xbox 360
Xbox One

Mac-pelaajissa ei ollutkaan potentiaalia

19.12.2009, 20.35
Jouni

Aihealueet: Mac, Peliala

Aspyr Media, Potkut

Mac-peleihin erikoistunut Aspyr Media on huhujen mukaan leikannut henkilöstöään yli 50 prosentilla. Useiden nimettömien, mutta luotettaviksi väitettyjen lähteiden mukaan yli puolelle teksasilaisen Aspyrin työntekijöistä on näytetty ovea. Jäljelle on jäänyt vain kourallinen väkeä.

Aspyr aloitti vuonna 1996 keskittyen PC:n hittipelien kääntämiseen Macille. Sittemmin tuotekirjoa on laajennettu muun muassa XBLA- ja PSN-peleillä.

Lähde: Rumour: Aspyr Media cuts staff by over 50%.

Lue myös

Arvostelu: A Boy and His Blob (Wii)

Kane & Lynch 2 on koiranelämää

Testissä: Logitech G330 -kuulokemikrofoni - edullista mukavuutta

Voita ralliauto Race On -skabasta!

Jouni Mäki-Panula

1.

haha.. lol Mac peleille?.. oliks Macintos käyttö järjestelmän omaaville puuceille mukamas pelejä??

2.

No, jos Macille tulisi jotain _uusia_ pelejäkin välillä, ei vain useita kuukausia tai vuosia vanhoja lämmittelyjä. Ja siinä Aspyr saa katsoa ihan omaan napaansa.

Tosin eipä Apple tee tilannetta kovinkaan helpoksi almost-state-of-art hardwarella näytönohjaimien osalta.

3.

Kyllähän sitä Macillaan mielellään pelaisi, mutta ei vanhoja PC-pelien porttauksia, jotka toimivat huonosti ja ovat hillittömän raskaita kömpelön käännösprosessin takia.

4.

Mäkeissä ei vaan riitä potku mihinkään uusimpiin peleihin koska ne näyttikset ovat niin saatanan hitaita niissä.

5.

@3 Osuit naulan kantaan. Linuxin käyttäjänä voin vielä todeta, että tilanne on vielä pahempi Linuxilla. Esim. viime vuoden (2008) loppupuolella valmistui Preyn porttaus Linuxille… Itse peli siis julkaistiin vuonna 2006. Jee. Ja sitten vielä oli huhua, että UT3 portattaisiin Linuxille, mutta ei se enää ketään kiinnosta kun on vuoden 2007 peli. Kyllä se minulle olisi maistunut silloin pari vuotta sitten, mutta jos porttaus tulee, niin ei kyllä enää kiinnosta.

Jos niitä uusia pelejä tulisi marginaalijärjestelmille, niin toki niissä olisi myynnin kannalta enemmän potentiaalia. Luottakaamme esim. id Softwareen sekä S2 gamesiin tai muihin firmoihin, jotka tekevät pelinsä useille eri alustoille.

6.

Eikös mäkki ollut kodin koristeena ja itunesia ja muita i-alkuisia ohjelmia varten. iGames ? what ? Voiko sillä pelata ? Tosin, ei sillä kukaan ”haluaisikaan” pelata, eikös vaan? Tod.näk keskimäärin Mäcittäjät pelailee (jos ehtii pelata/tai kiinnostaa edes) Wiillä, jotain kivoja 256värin graafisia pelejä.

7.

Totuus ainakin omasta kaveripiiristä: Nousukkaat/opiskelijat lyövät ihan kaikki rahat mäkkiin ja sitten on pakko warettaa kuin perus MURO konsanaan. Evian pullonkin taitavat kraanavettä täyttää ja snobi komboa espalla näyttää… Mac käyttäjät ovat 95% täysiä PELLEJÄ.

8.

”Mac käyttäjät ovat 95% täysiä PELLEJÄ.” Amen to that!

9.

Kyllähän noita uusia pelejäkin on ja ihan mukavasti olen ainakin itse pelaillut esim. fallout 3:sta boot campin kautta. Boot camp yhdistettynä Aspyrin täysin surkeisiin porttauksiin niin ei mikään ihmekkään, että firmalla menee heikosti. Kokeilin joskus huvikseni, että virtuaalinen windows osx:n päällä pyöritti yhtä peliä paremmin, kuin Aspyrin tekemä porttaus. Kertoo varmaan jo aika paljon.

7. Pakko warettaa kuin muro…ööhh…eli siis tekevät samaa kuin murot, mutta eri koneilla. Oh damn. Jos kerran oma kaveripiirisi on tuota, niin miksi hengaillet pellejen kanssa? Kenties homous on tarttuvaa!!!!

10.

Niin, ehkä Aspyrin hommat vähän kämähtivät viimeistään siinä vaiheessa, kun bootcampilla alettiin ajamaan winukkaa. Sillä ainakin itse olen vedellyt noita steamin tuotteita ja muutakin. Aspyrin varsinainen kontribuutio meikän pelaamiseen jäi aika pieneksi kuitenkin.

@7, jos sulla se aika riittää niihin winukan päivittelyihin ja ajuri/näyttissäätöihin niin pidä lippu korkealla, itse luovutin jo kuusi vuotta sitten. Aika oli liian kallista viikonlopun päivittelyrumbiin - musta sen tietokoneen pitäisi kuitenkin palvella käyttäjäänsä eikä toisinpäin :-)

11.

@10 no jos olit niin käsi winukan kanssa että meni viikonloput säätäessä niin oli ihan hyvä että vaihdoit siihen alustaan millä ei pysty tekemään muuta kuin käymään intternetsissä :)

12.

11. Kysehän ei ole siitä, vaan mielummin sitä juo olutta hyvässä seurassa kuin päivittelee intohimoisesti ajureita. Ihan sama kestääkö asia 5min vai 4h.

Mites se menikään, kauniin naisen kanssa aika lentää, työssä se matelee. Kaikki on suhteellista. Mielummin Hieron naista 5min kuin päivitän ajureita 1min…

13.

11. Kysehän ei ole siitä, vaan mielummin sitä juo olutta hyvässä seurassa kuin päivittelee intohimoisesti ajureita. Ihan sama kestääkö asia 5min vai 4h.

Mites se menikään, kauniin naisen kanssa aika lentää, työssä se matelee. Kaikki on suhteellista. Mielummin Hieron naista 5min kuin päivitän ajureita 1min…

14.

@11
No huh huh, ompahan selitykset.

Ihan kun niitä ajureita muka tarviis olla kokoajan päivittämässä. Jos nyt kerran puolessa vuodessa lataa uusimmat niin eiköhän se oo siinä. Ja mäcciinkö ei tarvii koskaan päivitellä mitään ajureita?

15.

14#

Niin, ja ihan kuin miespuolista mäkistiä ne naiset muutenkaan kiinnostaisi ;))

16.

14. Jos pelata haluaa niin joudut kyllä päivittämään näyttiksen ajureita suhteellisen tehokasta tahtia, ja yleensä vain se clean-install toimii kuten halutaan. Itse sanoin ei kiitos windowsin semi-annual formatting festille jo aikoja sitten. Olenko katunut? En. Vieläkin tulee tuskan hetkiä mieleen kun miettii pelikonetta winukassa. Onneksi nykyään tuon puolen hoitaa konsoli.

Kukin tyylillään. Itseä ei ainakaan voisi vähempää kiinnostaa käyttää winukkaa missään tekemisessä.

17.

Onpas koomista lukea näitä ”yhy yhyy mac sucks” viestejä. Aivan sama mikä kone alla, sanoo entinen pc-käyttäjä 1989-2007. Jos mun pitää alentua samaan herjaavaan tyyliin pc-koneiden suhteen, niin voisin sanoa et tervepä terve jokavuotiset päivitykset et uusi ns. supermegacoolüber peli toimii 2 fps nopeammin. Päivitysrahoilla saisi hommattua jotain muutakin. Juuri kun ostat 500€ ”sen parhaimman ja nopeimman videokortin”, niin se vanhenee vuoden sisään kun tulee joku uusi uskomattoman hieno efekti jota sun hifikorttis ei tue.

Näin mac-käyttäjä pissii (ja ei, en edes pelaa macillä). PC ois hieno ilman paskaa Windowsia. Et se siinä.

18.

Sitten kun ikää tulee enemmän, niin saattaa ymmärtää paremmin myös Macintoshia. Nuorena sitä on niin ihanan hölmö.

19.

Näinhän se on, skidinä on aikaa puuhata vaikka koko viikonloppu raudan parissa, ja kyllä jotkut siitä tykkää varmaan vieläkin.

Mietin joskus, että onko mulla jostain syystä vaan paska tsägä windowsin kanssa, mutta omat kokemukset on tosiaan sitä, että windows re-install kaks kertaa vuodessa mihin sai helposti kulutettua koko lauantain - ajurit, ohjelmat, pelit jne. Kuusi vuotta sitten olin taas ostamassa uutta pc:tä, kelasin jotain läppäriä, että jaksaiskohan pyörittää jo jotain 3D softia, sitte parin ajatuksen kautta tuli mieleen, että tässä on kohta windowseja käytellyt sen 13 vuotta ni pitäsköhän huvikseen katsoa aidan taakse. Aiemmin maccia olin käyttänyt noin 10 minuuttia, joten ihan ummikkona tulin mestoille.

Maccia en ole re-installoinut kertaakaan kuuden vuoden aikana, en edes tiedä miltä koko installointiprosessi näyttää. Ajureita ei tarvi päivitellä, ne tulee suoraan käyttispäivitysten mukana. Ei PC:tä enää ikinä, kiitos.

20.

Oliskohan mäkki puolella suosituin peli WoW? Ja ymmärtääkseni toimii hyvin sillä, ainakin niillä mäkeillä joissa se näyttis ei ole joku Intelin integroitu. Tietty sitä ei ole tämä Aspyr portannut sille :D

Täällä taas yleistetään että kun käyttää PC:tä niin on pakko kokoajan asentaa niitä ajureita ja käyttistä uudelleen. Itse kuitenkin teen koneella muuta kuin asentelen sitä kokoajan uudelleen :) Eipä ole Windows maailman paras käyttis, mutta sillä mennään niin kauan että alkaa saamaan myös pelejä enemmän Linux puolelle ja/tai tulee aika jolloin ei enää kiinnosta PC:llä pelata. Omassa koneessa ei ole tarvinnut kuin näytönohjain uusia niin sai lisää potkua.

21.

ei varmaan mac pelaaminen paljoo kannata jos hd4870 maksaa 350 dollaria jo macille.
ja onhan aspyr kääntänyt ison läjän pelejä pc llekkin konsoleilta. mm se uusin star wars peli joka imee tehoa vähän liikaa. sitten on guitar herot jotka toimivat jollain koneilla ihan passelisti mutta sitten on vakausongelmia ja hidastelua. MM auttaisi kannettavilla pelaamiseen gh ssa jos taustan saisi kokonaan laitettua pois päältä.

19@ huolimattomasta tietokoneen käytöstä saa kyllä windowsin jumiin mutta esim win7 on tehnyt suuren harppauksen ajureiden kanssa ja se osaa suuren osa ajureista ladata tv korteista näytönohjaimen ajureihin. ja voin sanoa ette enemmän säätöä ajureiden kanssa on ollut macilla kun jotain mokkulaa on pitänyt yrittää saada toimimaan.

22.

Aika kummallisia väitöksiä ”täytyy olla ostamassa joka vuosi uusi 500e näyttis että pelit pyörii” Mites minulla? kone kohta 3vuotta vanha ja mw2 kin toimii täysillä asetuksilla. nyt kun kattoo paljon maksaisi tätä tehokkaampi mac niin oho tuleekin huomattua että hintaa on lähemmäksi 2000 dollaria?? edullista? kun tämä kone uutena maksoi 1000€. Sitten päästään toiseen asiaan. on se kiva arpoa toimiiko joku laite macilla kun sen kaupasta ostaa kuin melkein 100% sen kyllä pc llä saa toimimaan. Kauheaa päänvaivaa on ollut saada tv-kortteja ja mokkuloita ja muita lisälaitteita välillä pelittämään kunnolla. Sitten macin päivittäminenkin ei kovin edullista taida olla. jos nyt tarttisit parivuotta vanhaan pro mackkiin pari gigaa lisää muistia niin hinta onkin 500 dollaria? eli taitaa olla kannattavampaa ostaa uusi kone ja kun 500e saa jo ihan tehokkaan koneen.

Nyt jos omaa konettani haluaisin päivittää niin se tulisi varmaan vasta vuodenpäästä ajankohtaiseksi ostaa uusi näyttis hintaluokassa 150e jolla pelailee jo taas pitkälle eteenpäin.

Kirjaudu sisään

Kommentointi tässä osiossa on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, rekisteröidy käyttäjäksi. Salasana hukassa?

Takaisin ylös