Dome

Alustat:
3DS
Kolikkopelit
Konsolit
Laitteet
Linux
Mac
Mobiili
PC
PlayStation 3
PlayStation 4
PlayStation Vita
Retro
Wii
Wii U
Xbox 360
Xbox One

Sony nappasi LittleBigPlanetin tekijät – onnea liitolle

3.3.2010, 09.47
Jukka O.

Aihealueet: PlayStation 3, Peliala

Media Molecyle, Sony, LittleBigPlanet

Vaihteeksi mukavia ja positiivisia uutisia pelialan bisnesrintamalta. Siinä missä olemme joutuneet seuraamaan kulmakarva kohollaan Activisionin viimepäiväisiä toilailuja, konkurssiuutisia ja muita ikävyyksiä, edes yhdellä suunnalla on mennyt mukavasti. Sillä LittleBigPlanet-touhupeleistään tunnettu Media Molecyle –studio sai suorastaan merkittävän tunnustuksen ansioistaan – Sony näet osti studion.

Media Molecyle on tehnyt tähän mennessä yhden ainoan pelin, LittleBigPlanetin. Mutta ei liene tarve selittää miten erikoinen peli se onkaan.

LittleBigPlanet ei ole noussut myynneillään megasarjaan, vaikka kulunsa ne lieneekin netonnut takaisin. Mutta se on ehdottomasti se peli, joka räjäytti Sonylle PR-pankin. LittleBigPlanet oli SE peli, joka viimeistään teki PS3-konsolista ostamisen arvoisen pelikoneen.

Pienelle studiolla Sonyn ostodiili onkin merkittävää. Saivathan studion perustajat sillä toki eläkerahat pankkitililleen, mutta samalla se on pienelle pelitalolle äärimmäinen tunnustus firman taidoista, maineesta ja ennen kaikkea uuden omistajan uskosta tulevaisuuteen.

Pelialan myrskyissä Sony on osoittautunut myös helläksi omistajaksi, joka ei ole vaikuttanut juuri puuttuvan omistamiensa studioiden toimintaan. Vaikka kovat ajat ovat pakottaneet muutoksiin ja esimerkiksi entinen Psygnosis on nyttemmin ajettu alas, niin muutoin Sonyn peliosastot ovat saaneet keskittyä turvallisin mielin tärkeimpään: hyvien pelien tekemiseen.

Onnea Media Molecylelle! Olkoon tulevaisuutenne upea.

Lisätietoja: http://www.mediamolecule.com/

Lue myös

Activision kerää irtopisteitä - not

Arvostelu: S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat (PC)

Ubisoftin uusi DRM saattaa toimia toivotusti - ja vähentää piratismia

Activision murhasurmasi King’s Quest -fanipelin

Jukka O. Kauppinen

1.

Firman nimi on siis Media Molecule ei Molecyle

2.

Luulin että sony osti firman aikoja sitten. Ilmeisesti se on sitten ollut osaomistuksessa ja nyt sony on napannut koko firman. Hyvä perustajille, varmasti taskut pullottaa rahaa nytten. Ja resurssit ovat kovat, että voivat tehdä lisää hyviä pelejä

3.

Mitä järkeä, kun sanoivat ettei LBP:lle tehdä jatkoa sillä kenttäeditori riittää korvaamaan tulevat osat.
Tai sitten ei kun Sony astui vetovuoroon.

4.

LPB:lle on jo ilmoitettu jatkoa, todennäköisesti juurikin Sonyn painostuksesta.

5.

Sanoihan ne, että jatkoa tulee, mutta ei ainakaan vielä hetkeen. Nyt keskitytään vielä kenttäeditoreihin, koska yhteisö on niin laaja. Sitten kun yhteisö alkaa hiljeneen, niin LBP2 peliin.

6.

Eikös tämän tyyppisessä pelissä tuo kenttäeditori tuhansine kenttineen vähän sodi ajatusta vastaan, että pitäis tehdä jatkoa? Saa peli muuttua kyllä kuitenkin aika lailla, ettei ole puhdas rahastus.

7.

Se on Molecule, eikä Molecyle. Mitä vittua taas, eDome?

Kirjaudu sisään

Kommentointi tässä osiossa on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, rekisteröidy käyttäjäksi. Salasana hukassa?

Takaisin ylös