Dome

Alustat:
3DS
Kolikkopelit
Konsolit
Laitteet
Linux
Mac
Mobiili
PC
PlayStation 3
PlayStation 4
PlayStation Vita
Retro
Wii
Wii U
Xbox 360
Xbox One

Dragon Ball: Revenge of King Piccolo (Wii)

29.3.2010
Tero

Dragon Ball Revenge of King Piccolo, Dragon Ball, Media Vision, Namco Bandai, Lisenssipelit

Aihealueet: Wii, Kamppailupelit, Lasten- ja perhepelit, Toimintapelit, Galleria, Moninpelit

Dragon Ball on pelienkin maailmassa taitonsa näyttäneen Akira Toriyaman luoma manga-sarja, joka on poikinut säännöllisin väliajoin videopelejä koko sarjan lähes 30-vuotisen historian mittaan.

Viime aikoina pelit ovat olleet vaihtelevan tasoisia Tekken-henkisiä tappelupelejä, mutta Wiille julkaistu Revenge of King Piccolo on tyyliltään toimintapainotteisempi mätkintäpeli, jossa pahiksia pistetään lakoon tuhatpäin.

Kuten noin 99% anime- tai mangasarjoihin pohjautuvista peleistä, myös Revenge of King Piccolo on täysin fanituote. Pelaaja kontrolloi sarjan päähenkilöä, piikkitukkaista, oranssiin gi:hin verhoutunutta Goku-poikaa halki sarjasta tuttujen maisemien piesten vastaan tulevia pahiksia.

Sarjaa tuntemattomat noviisit tuskin saavat tarinasta minkäänlaisia kiksejä, faneille sen kokeminen on tehty siinä mielessä helpoksi, että minkäänlaista aivotoimintaa pelaaminen ei vaadi. Massoittain päälle vyöryvien vihollisten mukiloiminen hoituu pääosin muutamilla yksinkertaisilla komboilla. Myöskään satunnaiset pomomatsit eivät tarjoa sen suurempaa haastetta, isot pahikset ovat käytännössä vain astetta kestävämpiä.

Haastetta ei löydy yhtään enempää tasoloikka-osioista, joista on tosin yritetty tehdä mahdollisimman turhauttavia epätarkoilla kontrolleilla esimerkiksi erilaisia esteitä väistellessä. Varsinainen eteneminen tasoloikkakohdissa hoidetaan suvereenisti Z-näppäintä naputtamalla.

Pikkufanien pikkutuote

Normaalit motoriset kyvyt omaavalta aikuispelaajalta pelin tarinatilan läpäisy vie primääristen aivotoimintojen katkaisun jälkeen muutaman tunnin, eikä todennäköisesti tämän enempää tarvitse myöskään nuorempi pelaajaväki. Peli haiseekin hyvin pahasti siltä, että kyseessä on aloittelevalle pelaajasukupolvelle väsätty Dragon Ball -fanituote, jonka nauttimista ei ole haluttu estää liiallisella haasteella.

Sellaisena Dragon Ball: Revenge of the King Piccolo voikin toimia. Taide on värikästä, animointi sulavaa ja peli vilisee sarjasta tuttuja hahmoja ja maisemia. Mikäli tällaisia asioita osaa arvostaa, niin mielipide voi olla hiukan positiivisempi. Allekirjoittanut on sietänyt Toriyaman taidetta lähinnä Dragon Quest VIII:ssä, jossa kaikki hahmot eivät näytä 20 sentin jaloilla siunatuilta aloittelevilta sumopainijoilta.

Dragon Ball: Revenge of the King Piccolo tuskin löytää Suomesta kovin suurta yleisöä, varsinkin kun sen otollisin kohderyhmä tarvitsisi käytännössä suomenkielisen käännöksen. Tämän puuttuessa pelin ainoaksi kotimaiseksi kohderyhmäksi jäävät aikuiset Dragon Ball -fanaatikot, mikäli sellaisia oikeasti on olemassa. Mikäli niitä on paljon, luoja meitä varjelkoon.

 

Tekijä: Media Vision
Julkaisija: Namco Bandai
Testattu: Wii
Saatavilla: Wii
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivu: http://dragonball.namco.com
Tero Lehtiniemi

 

Lisää aiheesta

Dragon Ball Z: Burst Limit (PS3, 360)

Dragon Ball Z: Taiketsu (GBA)

Dragon Ball: Raging Blast -ennakko (PS3, Xbox 360)

Lue myös

Blur-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Just Cause 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Legend of Zelda: Spirit Tracks (DS)

Might & Magic: Clash of Heroes (DS)

Need for Speed: Nitro (Wii)

Shattered Horizon (PC)

 

 

Kuvagalleria

Tero Lehtiniemi

1.

Skeidaa.

2.

”jossa kaikki hahmot eivät näytä 20 sentin jaloilla siunatuilta aloittelevilta sumopainijoilta”

Hehehe.

3.

Mummo tykkää hakata tota. Se ennakkotilas ton jo 5 vuotta sitten ja seuraava osakin on tilauksessa. Sen suosikki hahmo on just toi homo millä on noi hammas ongelmat

4.

@3. Hienoa, että verbaaliset taitosi riittävät ylipäätään kommunikoimiseen.

Kirjaudu sisään

Kommentointi tässä osiossa on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, rekisteröidy käyttäjäksi. Salasana hukassa?

Takaisin ylös