Dome

Alustat:
3DS
Kolikkopelit
Konsolit
Laitteet
Linux
Mac
Mobiili
PC
PlayStation 3
PlayStation 4
PlayStation Vita
Retro
Wii
Wii U
Xbox 360
Xbox One

Guitar Hero: Metallica (PS2, PS3, 360, Wii)

1.6.2009
Jukka O.

Guitar Hero, Metallica, Bändipelit, Neversoft Entertainment, Activision

Aihealueet: PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Bilepelit, Lasten- ja perhepelit, Muut, Galleria, Moninpelit, Viihde

Alussa oli mies, muovikitara ja Guitar Hero. Tuskinpa monikaan olisi siinä vaiheessa aavistanut, että paria vuotta myöhemmin lelusoittimet ja niille omistetut pelit täyttäisivät keskimääräisen varastorakennuksen. Nyt niitä kuitenkin puskee markkinoille kaikista ovista ja ikkunoista, sekä vielä huonot kopiot päälle.

Ei silti, että Guitar Heron taivalkaan olisi mitään pelkkää riemujuhlaa ollut. Sarjan sivuprojektit ovat Aerosmithin ja Rocks the 80sin myötä profiloituneet melkoiseksi sillisalaatiksi, mutta Metallica tekee poikkeuksen. Tätähän pelaa ilokseen!

Alkuun on tunnustettava, että eräs syy Guitar Hero: Metallican viehätykseen löytyy siitä nimen Metallica-osasta. Vaikka en mikään maailman kovin bändin fani olekaan, nelikon musikaaliset näkemykset iskevät kertaluokkaa kovempaa kuin vanha Aerosmith tai tusinaroska 80-luvun levyvalikoimien pohjamudista.

Tämä on toki tärkeä juttu ja myös oleellinen osa itse kunkin ostopäätöstä pohtiessa, sillä eihän se peruspeli siitä ole paljon mihinkään muuttunut. Lelusoitinten kanssa heilutaan yhä joko yksin tai kaverien kanssa, joko yksittäisbiisejä soitellen tai uratilassa. Peruskamaa siis. Kuten niin monta kertaa aiemminkin on todettu, toteutus voi silti pelastaa paljon.

Toteutus pelastaa paljon

Jos Neversoftin poikien kunniaksi pitää jotain todeta, niin se, että ainakin he oppivat virheistään. Moni Aerosmithin perusongelmista on historiaa ja Guitar Hero: Metallica on lystikästä pelattavaa. Uratilassa pelaaja suhaa välillä Metallican lämppäribändin ja välillä Metallica-miesten itsensä roolissa. Ideana on, että ensin soitellaan niitä Metallicaa innoittaneita ja Metallican innoittamia biisejä, sitten vedetään itse pääkeikka bändin housuissa.

Hauskana ideana etenemisen keskipisteessä ovat kuitenkin tähdet, eivät yksittäisten biisien läpäisyt. Jos ei yksinkertaisesti halua soittaa jotain tylsää tusinarallia, sen voi todennäköisesti välttää pärjäämällä muissa biiseissä tarpeeksi hyvin ja näin täyttämällä seuraavan keikan tähtivaatimukset.

Tämä ei kuitenkaan ole suuri ongelma, sillä suuri osa biiseistä, niin Metallican kuin muidenkin artistien, on hauskaa soitettavaa. Vaikeustaso kasvaa järkevästi, joskin Guitar Heron ikiaikaiseen tyyliin se kallistuu yhä ehkä hivenen liikaa vaikean puolelle. Score Hero –miehet arvostanevat, viimeistään kun eteen tulee pelin uusi Expert Plus –rumpuvaikeustaso, jossa soppaan lisätään muun muassa toinen bassopedaali.

Vaihtelevaan biisivalikoimaan on onnistuttu poimimaan musiikkia laidasta laitaan. Metallicalta löytyy niin alkuaikojen hillitöntä thrashia kuin uudempaa fiilistelyä ja kaikkea siltä väliltä. Kaikkia ei toki voi aina miellyttää, mutta kokonaisuutena sanoisin pelin biisivalikoiman olevan sieltä Guitar Heron kirkkaammasta päästä. Harmi vain, että biisejä ei vieläkään voi siirrellä pelin ja Guitar Hero World Tourin välillä, vaikka Death Magnetic –levyn voikin napata mukaan peliinsä.

Lopulta se pelin suurin houkutin on kuitenkin sen tunnelma. Biisit ovat hauskoja soittaa ja Metallica todella tuntuu Metallicalta. Ei ihme, sillä bändin jäseniltä otettiin motion capturella aidot maneerit erikseen kaikkiin biiseihin. Peliin tulee heti ihmeellisesti lisää fiilistä kun Robert Trujillo pyörii Seek & Destroyn aikana ympyrää ja James Hetfield vetää biisien väliin pieniä spiikkejä.

Guitar Hero: Metallica on paikkansa arvoinen peli. Se tarjoaa mukavan määrän uutta soitettavaa paketissa, jonka parissa paatunut muovikitaristikin viihtyy. Toivottavasti se on myös se suunta, mihin väistämättömiä Guitar Hero –bändiversioita lähdetään jatkossa kehittämään, sillä näin tapahtuessa ne eivät ainakaan pelin toteutukseen tule kaatumaan.

 

Tekijä: Neversoft
Julkaisija: Activision
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Nintendo Wii, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1-4 (samalla koneella, internet)
Pelin kotisivu: http://metallica.guitarhero.com
Miikka Lehtonen

 

Katso myös: Guitar Hero Metallica: Making of -video

Lisää aiheesta

Guitar Hero III: Legends of Rock (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Guitar Hero: World Tour (PS2, PS3, Wii, 360)

Rock Band -sarja kimposi miljardiluokkaan

Rock Revolution (PS3, 360, Wii)

Lue myös

Damnation-ennakko (PC, PS3, 360)

Ghostbusters-ennakko (PS3, 360)

inFamous (PS3)

Overlord II -ennakko (PC, PS3, 360)

X-Men Origins: Wolverine (PC, PS3, 360)

 

 

Kuvagalleria

Jukka O. Kauppinen

1.

Näihinhän voi netistä ostaa musiikkia, eiks je? Käykö jokaiseen eri guitar heroon samat ladattavat materiaalit?

2.

Ei käy. Sehän on juuri se ongelma, että Guitar Hero World Tourin biisejä ei voi pelata esim. Metallican kautta.

Rock Bandien välillä biisien vaihto onnistuu.

3.

eikös tähtien keruu ole ”hauskana ideana” kaikissa rockbandeissa ja guitarheroissa?

4.

itse olen pelannut tota peliä julkaisu päivästä asti ja ihan hyvät biisit tossa on, sekä vaikeus taso nousi hitusen, peliin lisätyn kappaleiden soittamisen realistisuutta.

5.

4, eiköhän realismista ole turha siinä vaiheessa puhua, kun heilutaan viisinappinen muovikitara kädessä olohuoneen nurkassa :)

6.

Tämä on valovuosia hauskempi soittopeli kuin Guitar Hero Aerosmith. TÄMÄ on se Guitar Hero jonka vuoksi koko franchise keksittiin! Aivan timanttia. Ja viisinappinen muovikitara whammy barilla on sentään autenttisempi kokemus kuin hakata gamepadin olkanappeja :) ”Kitara” on isompi ja painavampi kuin esim. Aerosmithissä.

Aloittelijoille löytyy beginner-pelitila ja muutenkin mukavasti koko biisivalikoima on alusta asti saatavilla. Harmi vaan että yhden miehen laulu- ja soitinyhtye ei omassa taloudessa kelpaa koko perheen viihteeksi kun ”lasten kavereitakin nolottaa tuo kiekuminen”. Myönnettävä on että langallinen Logitechin usb-headsetti ps2:een kiinnitettynä ei ole se kaikista rokkaavin habituksen nostattaja. Sentään se toimii.

7.

GH Iron Maiden olis kans kiva =)

8.

@5

Komppaan omalla Jackson-kitaralla Umlautia. Itse olen soittanut kitaraa yli 10v, ja pelannut myös Guitar Heroa. Guitar Hero toimii vaan ja ainoastaan, jos ei itse soita sitä oikeaa kitaraa. Mikäli olet vetänyt Metallican biisit 100kertaa sähkökitaralla ämyrin kanssa, niin muovinen ”kitara” ei enää oikein tunnu miltään.

9.

Hyvä arvostelu, vaikka yksi kuva olikin jostain syystä kahteen kertaan.

10.

ite kuunnellut metallicaa about 15 vuotta eli oli sit pakko ostos tää guitar hero metallica,todella isona positiivisena yllärinä nautin tästä pelistä ihan alusta alkaen,oletin että se olisi ollut samaa kakkaa kun toi guitar hero world tour. fiilikset on kohillaan ja kun sällit soittaa niin se vaan simppelisti näyttää hyvältä. etenkin toi wherever i may roam biisin kohalla karvat nousee pystyyn : ) tää on kyl guitar heroista paras ehdottomasti.

mutta edome jätkät,miksi te ette ole laittanut suositus leiman ja peukun tälle pelille kun tekin tykäsitte nähtävästi tästä pelistä??

11.

Onko tää yhteensopiva guitar hero world tourin kitaran kanssa? Vastatkaa!!!!

12.

on. mä luin jostaki ja sitte siin sanottii et yhteensopiva kaikkien muijen guitar herojen kanssa. ja aivan käsittämättömän mahtava peli!!!!!!!!!!!!!!!!! tulispa kakkos osa!!!!!!!!!!!! mä saan tän synttärilahjaksi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13.

Jos ostan Guitar Hero Metallica -pelin ja kitaraohjain-paketin, niin toimiiko Rock Band -pelit tuolla Metallica-kitaraohjaimella?

14.

en tiiä toimiiko metallican kitara, mut aikasempien gh:den kitarat pitäs toimii rb:s.

15.

Arvostelusta oli jätetty pois tieto siitä, että jokaisen biisin suoritettuaan pääsee katsomaan ko. biisiä kästteleviä ekstroja, jotka ovat mm. bootleg-videoita. Biiseistä löytyy myös Metallifacts-osat, joissa kerrotaan tarpeellisia ja vähemmän tarpeellisia tietoja ko. biisistä.

Isoksi miinukseksi luettava Wii-toteutuksessa se, että jotkut areenat eivät jaksa pyöriä oikein sulavasti 480p-”HD”-tilassa.

16.

Pelissä on pari pahaa bugia( Kaksi biisiä ei toimi kunnolla ja yhessä kohdassa peli formatoi koko pelitallennuksen (siis ps2 versiossa). Joo kiva :( :( :(

17.

Haluaisin tietää onkos tässä versiossa GH World Tourin song creator?

18.

@ 17

On.

19.

jos käyttää gh3 ohjainta eikä ihan voita gh3:n Louta expertillä niin onko sitten mitään mahdollisuuksia päästä tätä peliä expertillä läpi?? ja onko tämä ylipäänsä yhtä vaikea kuin gh3?

Kirjaudu sisään

Kommentointi tässä osiossa on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, rekisteröidy käyttäjäksi. Salasana hukassa?

Takaisin ylös