Dome

Alustat:
3DS
Kolikkopelit
Konsolit
Laitteet
Linux
Mac
Mobiili
PC
PlayStation 3
PlayStation 4
PlayStation Vita
Retro
Wii
Wii U
Xbox 360
Xbox One

LittleBigPlanet (PSP)

18.1.2010
Petteri

Aihealueet: PSP, Lasten- ja perhepelit, Muut, Tasohyppelyt, Toimintapelit

LittleBigPlanet, Media Molecule, Sony

LittleBigPlanet herätti aikoinaan paljon ihastusta. Se ei tarjonnut vain hauskannäköistä tasoloikintaa, vaan monipuolisen kenttäeditorin, joka johti monenlaisten hienojen kenttien syntymiseen..Nyt LittleBigPlanet on saapunut PSP:lle ilman sen suurempia muutoksia, niin hyvässä kuin pahassakin mielessä.

Pelaa. Luo. Jaa. Yksin.

LittleBigPlanetin PSP-version on tiivistettynä taskukokoon muunnettu PS3-versio täysin uusilla kentillä ja ilman moninpeliä. Ideana on edelleen ohjastaa Säkkipoika-hahmo vaarojen ohi ja rakennella sekä ladata uusia kenttiä tasoloikinnan välissä.. Pelaaja voi tarttua tietynlaisiin pintoihin ja raahata siten erilaisia esineitä, mitä käytetään pähkinöiden ratkomiseen. Säkkipoika leijuu edelleen ilmassa hieman liian kauan hyppyjen aikana, mutta tähän tottuu parin kentän jälkeen.

PSP-versio tarjoaa uuden tarinapelitilan, jossa käydään läpi seitsemän maailmaa, jotka kaikki tarjoavat muutaman tyypillisen tasoloikintakentän sekä yksittäisiä minipelimäisiä ekstrakenttiä, joissa täytyy yrittää selvitä annetuissa tilanteissa mahdollisimman pitkään tai selviytyä kentän läpi mahdollisimman nopeasti. Kentät ovat suunnittelultaan yhtä nerokkaita kuin alkuperäisessä pelissä, joten ne pelaa läpi mielellään. Kenttiä ei ole kuitenkaan hirveän paljoa, eivätkä yksin ne riitä muutamaa iltaa pidempään.

Kun kaikki valmiskentät on koluttu läpi ja kenttien rakennustarvikkeet on kerätty, voi siirtyä tekemään omiaan. Kenttäeditorin käyttöliittymä on samanlainen kuin PS3-isoveljessä. Se on varsin yksinkertainen, mutta kaikkien lainalaisuuksien ja mahdollisuuksien oppimisessa kestää aikansa. Vaikka kaikki kentät tehdään erilaisten yksinkertaisten vipujen ja vastaavien avulla, ne mahdollistavat mitä monimutkaisimpien ja erikoisimpien asioiden toteuttamisen.

Jos itsellä ei riitä kärsivällisyyttä tai luovuutta omien kenttien tekemiseen, voi tietysti tyytyä lataamaan muiden tekemiä kenttiä. PSP-versio on tämän suhteen hieman paremmassa asemassa kuin PS3-versio, jonka käyttäjien kuut täyttyivät osittain Trophyn-kerääjien palautetta kerjäävistä kentistä, joissa ei oltu nähty minkäänlaista vaivaa varsinaisen kentän tekemiseen. Tarjontaa löytyy jo nyt todella paljon, joten vaikka yksinpeli on varsin lyhyt, netistä saa jatketta pelille yli jokaisen tarpeen. Kenttien hakutoiminnot voisivat edelleen toimia paremminkin, mutta nykyiselläkin systeemillä löytää tyydyttävän hyvin hyviä kenttiä.

Edelleen ihastuttava

PSP-versio ei vain toimi kuin isoveljensä, se myös näyttää ja kuulostaa siltä. Alkuperäisen pelin persoonallinen tyyli on käännetty uskollisesti ja onnistuneesti taskumuotoon, minkä lisäksi LittleBigPlanet on PSP:llä myös todella kaunis. Musiikkipuoli jatkaa tutulla hyvätuulisella rallattelulinjalla, joka saa varmasti synkistelyhevin ystävät kiristelemään hampaitaan. Stephen Fry on hankittu tähänkin painokseen antamaan kattavasti ohjeita pelaamiseen ja rakenteluun, huumoria unohtamatta.

LittleBigPlanetin PSP-versio on hyvin tehty, mutta varsin yllätyksetön julkaisu. Suurin pelillinen ero alkuperäiseen on moninpelin puute, jota ei ole edes yritetty korvata. Vaikka yksinpeli viihdyttää aikansa ja luovimmat mielet saavat toteuttaa visioitansa kenttäeditorin parissa niin kauan kuin sielu sietää, kaverien kanssa pelaamisen puute vähentää vetovoimaa.

Erinomaisuudestaan huolimatta pelin hankkimista kannattaa harkita, jos into ei riitä kenttien rakenteluun tai et pysty lataamaan lisää kenttiä verkon kautta. Peruspeli kun on vain pieni osa kaikista tarjolla olevasta herkusta.

 

Tekijä: Media Molecule/SCE
Julkaisija: SCEE
Testattu: PlayStation Portable
Saatavilla: PlayStation Portable
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.littlebigplanet.com/fi-fi/
Petteri Kaakinen

 

Lisää aiheesta

LittleBigPlanet (PS3)

LittleBigPlanet on melko erikoinen tapaus. Kun peli julkistettiin E3-messuilla, jotkut ihastuivat välittömästi sympaattiseen SackBoy-hahmoon, mutta vielä useammat raapivat päätään. Varmasti monet raapivat edelleen, mutta peli on silti noussut Sonyn vuoden 2008 suurimmaksi lyhdynkantajaksi, eikä syyttä.

MediaMoleculen uutukainen on paketti, johon on kietaistu toimiva tasohyppelypeli, YouTube-henkinen online-osio ja sen verran puhdasta auringonpaistetta ja makeutta, että sen voimalla hymyilee kevääseen saakka.

Lue myös

Army of Two: The 40th Day (PS3, Xbox 360)

Bayonetta (PS3, Xbox 360)

Dark Void (PC, PS3, Xbox 360)

Dissidia: Final Fantasy (PSP)

LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lips: Number One Hits (Xbox 360)

Need for Speed: Shift (PSP)

Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper (PC, Xbox 360)

 

Petteri Kaakinen

1.

Tosi hyvä peli on.
Oon yrittänyt yhtä haastetta toosi kauan enkä tajua miten se mennään, eli tietäiskö joku miten se ''lattian hirviö'' lepyytetään? =) toivon et joku vastais piann =(

2.

ei enää mitään :–d tajusin sen jo :D

3.

Ei auennut yhtään, miten hirviö lepytetään.
APUA!!!

Kirjaudu sisään

Kommentointi tässä osiossa on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, rekisteröidy käyttäjäksi. Salasana hukassa?

Takaisin ylös